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- Replies to questions 

Dear Madam, Dear Sir, 

You will find in the Annex to this letter the replies to all the questions received up to 
22/09/2014.  

This letter is being posted on the website of the Directorate-General for Taxation and 
Customs Union, at this URL address. 

http://ec.europa.eu/taxation_customs/common/tenders_grants/tenders/index_en.htm  

Questions received subsequently will be answered in further letters which will be placed 
regularly on the same website. Prospective tenderers are invited to monitor this site 
attentively. 

As mentioned in the invitation letter (ref. Ares(2014)2731004 - 20/08/2014) published 
with the tender documents, requests for additional information received less than five 
working days before the closing date for submission of tenders, i.e. after 22/10/2014, will 
not be processed. 

Yours faithfully, 

e-signed 
Jean-Louis VERGNOLLE 

Head of Unit 

Ref. Ares(2014)3115510 - 23/09/2014

http://ec.europa.eu/taxation_customs/common/tenders_grants/tenders/index_en.htm


2 

Question no. 1 
Annex 1 questionnaire, sections 1 to 3, points 1.12 to 1.13, does each member of the 
consortium need to give the list of all the other companies on the consortium or can they 
just enter theirs? 

Reply 
Under section 1.12 and 1.13 of the questionnaire, each company being member of the 
group of tenderers will provide its own information, that is to say, its own legal entity 
form and its own financial identification form. As written in bold under both quoted 
sections: "Please print, fill and sign a legal entity form/financial identification form 
for each member of the tendering group". 

Question no. 2 
Annex 1 questionnaire, Section 2 point 2, same thing, does each member answer for 
himself of for the whole consortium? 

Reply 
Each company, member of the group of tenderers will need to answer this question, 
respectively, in view of its own situation. 

Question no. 3 
Annex 1 questionnaire, section 4, reference table: what does “Type” refer to? Type of 
client i.e. private or public or description of project? 

Reply 
The column titled "Type" in the referred reference table stands for the type of client (very 
brief description: private/public sector) and the type of projects/services (brief 
description) you carried out for the quoted clients. 


