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Subject: Call for tenders TAXUD/2014/AO-04 (Provision of Tax and Customs 
Information Services) – replies to questions 

Dear Madam, Dear Sir, 

Enclosed you will find the replies to the questions received from 18/08/2014 up to 
19/08/2014 (questions 10 to 11). 

This letter is being posted on the website of the Directorate-General for Taxation and 
Customs Union, at the following URL (“Questions & Answers” section): 

http://ec.europa.eu/taxation_customs/common/tenders_grants/tenders/ao_2014_04_en.htm  

Questions received subsequently will be answered in further letters which will be placed 
regularly on the same website. Prospective tenderers are invited to monitor this site 
attentively. 

As mentioned in the invitation letter (ref. Ares(2014)2137776 dated 27/06/2014) 
published with the tender documents, requests for additional information received less 
than five working days before the closing date for submission of tenders, i.e. after 
25/08/2014, will not be processed. 

Yours faithfully, 

 

(e-signed) 
Gaëtan Nicodème 

Head of Unit 

Ref. Ares(2014)2724875 - 19/08/2014
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Question no. 10 

Referring to the Questions 1 & 2 of the QAs published on the 18 July. 

(a) Can we include annexes to comply to the provision of 10.2.2 of ToR information:  

(3) A list of references in relation to similar services provided for the last three 
years, including the client references, the number of consultants provided, the 
associated volumetric, dates and duration, financial amounts, and certification of 
the services provided by the recipients, public and private; 

(b) If yes, could you please indicate in which section/sub-section of the Questionnaire 
the annex should be referenced? If no, where should we include the information 
concerning the list of references of similar services. 

Reply 

(a) Yes 

(b) Section 4.3 Client references 

Question no. 11 

Can you please clarify if the CVs themselves should mention the name/surname of each 
candidate, or if they should indicate only the number of the CV, and personal data of the 
candidate only included in the correlation table? 

Reply 

In order to comply with the protection of personal data, and as indicated in the 
Guidebook for Tenderers (Annex IV to the tendering specifications, section 6.3.4): "each 
CV should bear a number only, and your offer should include a list showing the 
correspondence between these numbers and actual names (see also section 6.4.3)". 

 


